Bra Lån

Hitta bra lån som passar dina syften

Bolån och hypotekslån

Bolån och hypotekslån

Ett bolån är ett lån som är särskilt anpassat för bostadsköp. Att köpa en bostad hör till de mest kostsamma investeringarna du gör, vilket ställer höga krav på dina lånekostnader. För att de felsta ska råd att köpa hus eller lägenhet krävs att det finns lån med låg ränta. Denna låga ränta får man genom ett så kallar hypotekslån. I ett hypotekslån går du som låntagare in med den nyinköpta bostaden som säkerhet för de pengar banken lånat dig. Det finns dock ett tak för hur stort ett hypotekslån kan bli. Du kan enligt gällande regler inte låna till mer än 85% av bostadens inköpspris. Resterande 15% måste du betala med eget sparkapital eller finansiera med ett blancolån.

Hypotekslån är ett av de mest fördelaktiga lånen du kan ta idag. Det finns dock en risk med dem och det är att banken kan tvinga dig sälja din bostad om du inte klarar dina åtaganden. Den risken är däremot inte så stor eftersom så kan bli fallet även vid andra låneformer. Om du lånar utan säkerhet och inte kan betala för dig kan i slutändan Kronofogden tvinga dig att sälja bostaden för att betala dina kreditgivare.

För att bli beviljad ett bolån ska du ha en fast inkomst och ordnad ekonomi. Med ordnad ekonomi menas framförallt att du inte har dragit på dig nånga betalningsanmärkningar.

BraLån.com - Information om lån | Information om cookies